Fläskfilé med pesto och vitlök
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tag en stycken fläskfilé eller fläskytterfilé modell större (som verkar vara samma sak, bara pumpad med vatten och ett gäng tillsatser) och putsa den fri från hinnor och senor.
- Skär ett gäng snitt tvärs över filén.
- Stoppa små bitar av vitlök i snitten.
- Smeta in hela härligheten i en halv burk fin pesto (finns "färsk" schysst i pastadisken som innehåller hela pinjenötter).
- Bryn lite runt om.
- Lägg över hela kalaset i en ugnsform, pensla över resten av peston, salta och peppra, kör in en köttermometer och stek tills innertemperaturen når 65 grader. Lägg eventuellt på lite folie mot slutet om peston verkar brännas.
- Låt vila minst 10 minuter.
- Skär i skivor.
haha!! Men GUUUUD - om jag visste att jag skulle få gästa din blogg hade jag ansträngt mig mer... Men det blev ganska gott faktiskt!
SvaraRaderaPuss och tack för uppmärksamheten här på Pyttes - vilken ära!!
DU är en ära. För världen.
SvaraRaderaJag har ingen köttermometer. Hur länge ska den vara inne, ungefär?
SvaraRadera