tisdag 20 januari 2009

Syrlig pasta med kapris och vitlök

Fluffiga snöflingor är vackrast att se genom en fönsterruta; för att bespara mig åsynen av slasket de förvandlas till när de når marken lät jag bli att gå och köpa lunchmat och körde en kylskåpsrensning istället. Gott.

1 person

1 portion spaghetti
1 liten röd lök
2 klyftor vitlök
Olivolja
3 soltorkade tomater i olja
1 msk kapris
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 dl vatten
1 tsk grönsaksfond
3 msk philadelphiaost; jag hade vitlök- och örtsmak på min
Svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, men ta gärna bort någon minut från koktiden. Skala och klyfta rödlöken, skala, krossa och skiva vitlöksklyftorna tunt. Fräs dem i lite olivolja i en liten kastrull tills de mjuknar. Strimla tomaterna och lägg dem i kastrullen tillsammans med resten av ingredienserna. Låt koka ihop en stund, smaka av med svartpeppar och blanda ordentligt med den nykokta pastan.

2 kommentarer:

  1. Man-tager-vad-man-haver-mat kan ofta bli väldigt god.

    Många hälsningar från fröken Dill

    SvaraRadera
  2. Det är så sant som det är sagt, Fröken Dill.

    SvaraRadera