Foto: Linda Prieditis |
Gårdagens lax i all ära men vi kan ju liksom inte stå och lägga in saker hela dagarna. Ibland måste det gå snabbt. I Icakuriren har jag med jämna mellanrum äran att bjuda på fyra vardagsrätter - det har jag nog redan berättat - och där får rätterna innehålla max 10 ingredienser och inte ta längre än en halvtimme att laga. Bra va? Här är ett smakprov som jag är lite sugen på nu när klockan är nästan lunch. Krämigt och vego, snabbt, enkelt och gott!
Krämig bulgur med sötpotatis,
svamp, timjan och parmesan
4 portioner
Tid 20 minuter
4 portioner bulgur
1,5 msk grönsaksfond eller 1 buljongtärning
250 g sötpotatis
300 g skogschampinjoner
2 msk olivolja
2 dl crème fraiche
3 dl fint riven parmesan
Några kvistar timjan, gärna citron
Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen, med
fond eller en buljongtärning i vattnet. Skala sötpotatisen och skär den i små
fina tärningar, ca 0,5 cm. Ansa och dela svampen. Fräs sötpotatis och svamp i
olivoljan tills potatisen är mjuk och allt fått fint färg. Häll i 1 dl vatten,
crème fraiche, parmesan och repad timjan. Smaka av med salt och peppar. Koka
upp och vänd ned bulguren. Toppa med lite extra parmesan och timjan vid
servering.